Logo bredavandaag.nl

Haven weer ondergedompeld in muziek

  Cultuur

CENTRUM - Nu is het podium nog in aanbouw, maar vanaf dinsdag moet het drie weken lang het toneel van zijn van de Spanjaardsgatconcerten. Podiumbouwers leggen maandag de laatste hand aan het podium bij het Spanjaardsgat.


Zangeres Ellen ten Damme treedt dinsdagavond op samen met het Koninklijk Luchtmacht Kapel, dat traditioneel het eerste concert in de reeks begint. Daarna zijn er nog optredens te zien van dansorkest La Banda, het Tilburgs Festival Orkest en Harmonie St. Ceacilia.

De weersverwachtingen voor deze week zijn allesbehalve rooskleurig. "Maar in principe gaan de concerten altijd door", zeg Wippel Houben van de Stichting Spanjaardsgat. "Of het moet wel heel extreem worden zoals eerder wel eens is gebeurd."

De Stichting Spanjaardsgat organiseert voor de achtste keer de jaarlijkse gratis openluchtconcerten voor onder andere amateurgezelschappen.

Op 28 en 28 mei treedt zanger Ben Cramer op. De reeks concerten wordt op 30 mei afgesloten door een optreden van Margriet Eshuijs.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief