Logo bredavandaag.nl
foto Roy Beusker
foto Roy Beusker

Monty Python's Holy Grail naar Breda

  Cultuur

BREDA - Dit keer geen Mamma Mia of The Lion King in Breda, maar de musicalversie van de speelfilm Monty Python and the Holy Grail. De musical Monty Python's Spamalot is volgend jaar april en mei onder andere in het Chassé Theater te zien is.


Monthy Python's Spamalot wordt dit jaar in Vlaanderen ontwikkeld met een Vlaamse cast. De Nederlandse cast treedt aan als de musical in april 2011 naar Nederland komt en voor 100.000 bezoekers tien weken lang te zien zal zijn in de vijf grote theaters in Rotterdam, Breda, Amsterdam, Groningen en Apeldoorn.

“Iedereen kent de sketches en scenes van Monty Python. Die zitten in het collectieve geheugen en hoefden we voor deze musicalversie niet te veranderen. De uitdaging van de spelers is om ervoor te zorgen dat het publiek na tien minuten niet meer denkt aan John Cleese en consorten”, aldus de Vlaamse regisseur Stany Crets.

Johnny Kraaijkamp jr. speelt Koning Arthur, die op zoek is naar de heilige graal. Ridders Sir Galahad en Sir Lancelot worden gespeeld door Paul Groot en Owen Schumacher. Acteur Frank Lammers speelt ridder Robin in de musicalversie die is gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail uit 1975.

Spamalot is een coproductie van de Musical van Vlaanderen en Albert Verlinde en Roel Vente. De kaartverkoop begint meteen, kondigde Verlinde dinsdag aan. Hij noemde Spamalot een musical die alle Broadwayproducties aan zijn laars lapt.

Van woensdag 27 april tot en met donderdag 5 mei zijn er voorstellingen in de Holland Casinozaal in het Chassé Theater. Prijzen variëren van 10 tot 54 euro.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief