Logo bredavandaag.nl

'Hete' strijd Cruyff Court Kampioenschap

  Cultuur

HOGE VUCHT - Bezweet komen de ‘Gangstergirls’ het veld af. Het is een van de tien deelnemende teams aan het ‘Cruyff Court Kampioenschap van Hoge Vucht’ .


Zeven Bredase jongeren organiseerden dit sportieve evenement als onderdeel van het project ‘Meedoen, Leren, Winnen’. Dat project is erop gericht jongeren zich meer verantwoordelijk te laten voelen voor hun buurt.

Imane Bakbachi, een van de zeven jongeren, is erg blij met het eindresultaat. “Het was heel leerzaam en het allerleukste is dat wij deze gezellige, leuke dag georganiseerd hebben. Het samenwerken ging ook heel goed. Het bestellen van het springkussen en de popcornkraam was wel lastig.”

Met wat begeleiding van Kim Middendorp, opleider binnen het project ‘Meedoen, Leren, Winnen’ is ook dat gelukt. Ze hoopt dat de kinderen gezien hebben dat het belangrijk is om iets voor je buurt te doen en dat dat ook leuk is. “Ik denk dat ze geleerd hebben dat ze door samen te werken iets heel moois kunnen organiseren.”

Van de dertienjarige Mehdi mag er wel vaker een voetbaltoernooi georganiseerd worden. Mehdi zit al vijf jaar op voetbal en denkt dat zijn team, de ‘Straatkillers’, vandaag eerste wordt. “We hebben nu twee wedstrijden gespeeld en die hebben we allebei gewonnen.”

De 'Straatkillers' komen inderdaad in de finale. Daar staan zij tegenover 'Doornbos' en winnen met een overtuigende 6-1.

De 'Gangstergirls' werden eerste bij de meiden en winnen een bezoekje aan een wedstrijd van NAC.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief