Logo bredavandaag.nl

Oud tramdepot Princenhage gesloopt

  Cultuur

PRINCENHAGE – Het oude tramdepot aan de Mastbosstraat, dat dateert uit 1890, wordt gesloopt. Op het terrein moeten 60 woningen verrijzen. Dat maakte GroenLinks-wethouder Wilbert Willems dinsdagavond bekend.


Het CDA is het niet eens met de sloop van het historische pand. “Het depot is nog het enige in Breda, uniek in Brabant en heeft historische, kunstzinnige en wetenschappelijke waarde”, stellen de christendemocraten. Ook vraagt de fractie zich af of er een onderzoek loopt naar de monumentale waarde van het depot.

“De stichting Princenhaags Museum heeft op 24 mei 2009 al verzocht het historisch tramdepot van de Zuid Nederlandse Stoomtramweg Maatschappij op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen. Ondanks de toezegging door de toenmalige wethouder zijn de Dorpsraad noch de stichting Princenhaags Museum in kennis gesteld van de uitkomst van dit onderzoek”, zegt fractievoorzitter Irène Verkuylen van het CDA.

Volgens Willems is het depot langs de erfgoedmeetlat gelegd en voldoet het niet aan de eisen om te worden gespaard. De crisis kan het project van 60 nieuwe woningen nog wel eens de das om doen, zo waarschuwt het CDA. “In dat licht wekt het afgegeven van deze sloopvergunning ook verbazing.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief