Logo bredavandaag.nl

Verscheiden aanbod bij 'open studio' route

  Cultuur

CENTRUM – De verscheidenheid aan exposities is groot bij de 'open studio' route. Ondanks het regenachtige weer trekken zaterdag 23 oktober nog veel mensen erop uit om langs de 22 locaties in Breda te gaan en het werk van meer dan veertig fotografen te bezichtigen.


“We hebben de beelden gecombineerd en om en om een foto van mij en van Wiesje opgehangen”, vertelt fotograaf Mischa Keijser. In galerie Jan d'Art exposeert hij, samen met Wiesje Peels. “Ik gebruik altijd symmetrie en licht in m'n werk, Wiesje is meer bezig met het manipuleren van mensen met kostuums. We hebben geprobeerd bij elke foto steeds iets kleins uit de vorige foto terug te laten komen”, legt Keijser uit.

In de Mezz hangt werk van Rachelle Delcroix, Sander du Floo en Owen Harvey. Delcroix heeft aan de hand van vijf foto's het klassieke 'Medea-verhaal' uitgebeeld. “Ik ben erg tevreden over het resultaat”, vertelt Delcroix. “Er komen nu nog niet zoveel mensen langs, maar de mensen die langskomen zijn wel dolenthousiast.”

Suzanne Jongmans exposeert in het Chassé Theater en is ook heel tevreden met het resultaat van haar werk. Op de foto's staan veel gekostumeerde personen. De kostuums die ze dragen heeft de fotografe zelf gemaakt. “Fotografie is voor mij eigenlijk het perfecte medium wat zich leent voor het werk dat ik wil laten zien”, vertelt Jongmans.

Bij veel van de fotografen is 'Tilt', het thema van BredaPhoto, moeilijk terug te vinden. Bij fotograaf Wessel Keizer, die in de tassenstudio van Mirjam Zwolsman exposeert is dit wel anders. Contrast en tegenstellingen staan centraal in zijn expositie. Neem bijvoorbeeld een foto van een gigantisch betonnen gebouw, waar twee kleine personen in te zien zijn.

“Ik had een stuk of 140-duizend foto's waaruit ik de foto's moest kiezen om bij de 'Open studio' route te exposeren. Dan vind je altijd wel materiaal dat op de een of andere manier aansluiten op het thema”, aldus Keizer.

De eerste dag van de 'open studio' route is voorbij maar ook 24 oktober zijn alle exposities tussen 12.00 uur en 17.00 uur nog te bezichtigen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief