Logo bredavandaag.nl
Breda Photo 2010 op het Chasséveld. foto Guido van der Kroef
Breda Photo 2010 op het Chasséveld. foto Guido van der Kroef

Leerlinge Markenhage wint Jongerenproject

  Cultuur

CENTRUM – Michelle Hendriks heeft het jongerenproject van Breda Photo gewonnen. Zij kreeg de prijs uitgereikt op de slotdag van het festival in het Breda's Museum. Hendriks was een van de vier leerlingen van het Markenhage College die in de prijzen viel.


Hendriks won met een serie foto's van haar zusje onder de douche. Op de ene foto stond ze met een sigaret in haar mond, op de andere met een paraplu. Ze wilde laten zien dat de mensen tegenwoordig zoveel aan hun hoofd hebben, wat is nog normaal?

Leerlingen van alle scholen in Breda en omstreken deden mee aan het jongerenproject van BredaPhoto. De bedoeling was om een serie van vijf foto's te uploaden op de site van BredaPhoto. De foto's moesten samenhangen met het thema Tilt.

De winnende foto's van Hendriks en de andere drie leerlingen werden gekozen door een vakjury. Via de website van BredaPhoto konden mensen zelf ook nog stemmen op hun favoriete foto.

Op het Markenhage werd vanaf het begin van het schooljaar al een speciaal lesprogramma opgenomen in de CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming)-lessen. “De kinderen kregen les over het thema, wat houdt 'Tilt' nu eigenlijk in?”, vertelt Mylaine Roelofsma, docent aan het Markenhage.

Vervolgens moesten de leerlingen het thema naar contrast vertalen. Foto's die bijvoorbeeld de tegenstelling tussen arm en rijk of mooi en lelijk laten zien. De winnaar kreeg onder andere een digitale camera met allerlei gadgets. Daarnaast mogen zij en de andere drie winnaars hun foto's binnenkort exposeren bij boekhandel Selexyz in de Barones.

De foto's van Michelle Hendriks en de andere leerlingen zijn te zien op www.bredaphoto.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief