Logo bredavandaag.nl

De Stilte beschoten en overvallen op Curaçao

  Cultuur

BREDA – Theatergezelschap De Stilte is overvallen op Curaçao. Drie medewerkers werden door drie ‘jongens’ bedreigd met een pistool. De daders maakten technische apparatuur, paspoorten en portefeuilles buit. “


In de nacht van 9 op 10 november zijn artistiek leider Jack Timmermans, inspeciënt Boy van Poortvliet en stagiair Irma Bouwman van De Stilte overvallen door drie gewapende mannen in wijk Otrobanda in Willemstad.

“Ze waren net het land binnen en waren wat gaan drinken. Toen ze terug naar het hotel gingen kwamen drie jongens op hun af. Een van hen schoot met zijn pistool. Timmermans is in zijn gezicht verwond, doordat een van de daders erg agressief was”, aldus zakelijk leider van De Stilte, Jan Baanstra.

De werknemers van het gezelschap zijn verder ongedeerd. Het is bedoeling de voorstellingen gewoon door te laten gaan. “Daar zijn we druk mee bezig. We komen speciaal voor kinderen met een achterstand en dan gebeurt zoiets. Toch willen we doorzetten”, zegt Baanstra.

Op uitnodiging van Teatro Luna Blou is De Stilte van 8 november tot en met 21 november te gast op Curaçao. Het gezelschap danst de 4+ voorstelling De Lopende Lijn en het project 1-2tjes wordt uitgevoerd op scholen in een achterstandspositie. Artistiek leider Timmermans maakt een choreografie met het talent van het eiland.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief