Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Drie grote culturele instellingen zelfstandig verder

  Cultuur

BREDA - De gemeente gaat de komende maanden onderzoeken hoe de drie culturele instellingen Breda’s Museum, Bibliotheek Breda en Nieuwe Veste in de toekomst zelfstandig verder kunnen.


De gemeente gaat bekijken wat vooral de financiële en organisatorische gevolgen zijn van verzelfstandiging. Rond het voorjaar van 2011 moet meer duidelijkheid komen over welke keuzes de gemeente maakt.

“In de cultuurvisie Factor C is onder meer opgenomen dat de positie van de drie gemeentelijke culturele instellingen meer gelijk getrokken zou moeten worden met die van de andere culturele organisaties in de stad”, zegt wethouder Wilbert Willems.

De haalbaarheidsstudie waartoe het college opdracht heeft gegeven bestaat uit twee afzonderlijk onderzoeken, namelijk een naar de mogelijkheden van verzelfstandiging van Breda’s Museum en één naar verzelfstandiging van Bibliotheek en Nieuwe Veste.

‘Dat onderscheid is gemaakt omdat de huisvesting van Breda’s Museum in het historische pand aan de Parade om een aparte benadering vraagt. In deze studie zal onderzoek centraal staan naar de mogelijkheden om partners te vinden die een deel van het pand willen exploiteren’, zo meldt de gemeente.

In de haalbaarheidsstudie naar verzelfstandiging van Bibliotheek Breda en Nieuwe Veste zal nadrukkelijk ook bekeken worden of beide instellingen tot één nieuwe organisatie omgevormd kunnen worden, laat de gemeente weten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief