Logo bredavandaag.nl

Graphic Design Museum herbergt Albert Heijn moskee

  Cultuur

CENTRUM - Een moskee geheel in de stijl van de Albert Heijn komt naar Breda. De mini moskee, die tijdelijk dienst deed als gebedsplek in Amsterdam, zal vanaf 15 januari in het Graphic Design Museum te zien zijn.


In 2001 werd een leegstaande supermarkt in Amsterdam omgebouwd tot moskee. De kleuren en vormen uit de huisstijl van de Zaanse kruidenierswinkel werden gebruikt als inspiratie.

De verschillende onderdelen van het logo zijn op zo’n manier gecombineerd dat er nu het woord ‘Allah’ staat in het Arabisch. De bekende blauwgroene supermarkttas is omgevormd tot een soort mozaïek dat alle wanden van de ruimte bekleed.

De moskee is onderdeel van de tentoonstelling Connecting the Past and the Future. Hiermee wil het museum laten zien dat het een plek is waar ontwerpers hun persoonlijke fascinaties ontwikkelen en kleine en grote maatschappelijke discussiepunten opvoeren.

De Albert Heijn Moskee van de kunstenaars Tarik Sadouma en Bastiaan Franken is vanaf 15 januari te zien in het Graphic Design Museum.De tentoonstelling laat daarnaast voor het eerst werk zien uit de historische collectie van het Graphic Design Museum en koppelt dat aan nieuw werk gemaakt in de 21ste eeuw.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief