Logo bredavandaag.nl
Officiële lancering van het Kielegats schoolproject. foto Perry Roovers
Officiële lancering van het Kielegats schoolproject. foto Perry Roovers

Kielegats scholenproject van start

  Cultuur

KIELEGAT – De kick-off voor het Het Groot Kielegats Scholenproject is gisteren feestelijk gevierd op de KBS Petrus en Paulus bassisschool. Saskia Boelema, wethouder van onderwijs, en vier Leutvorsten gaven het startschot voor de opening van de projectwebsite.


Vier carnavalsstichtingen ontwikkelden in samenwerking met professionals uit het basisonderwijs een lespakket over carnaval. Het Groot Kielegats Scholenproject leert kinderen over carnaval in het algemeen, Kielegats carnaval en over carnaval in hun eigen wijk.

“Een heel goed initiatief. Wat ik zo bijzonder vind, is dat dit een project is van alle carnavalsverenigingen”, reageert Boelema. “Iedere wijk had eerst een apart lespakket en nu zie je dat de verenigingen hun krachten gebundeld hebben.”

"De jeugd heeft de toekomst. Daarom zijn de lessen voor kinderen belangrijk", aldus de verenigingen. Voor de groepen zes, zeven en acht kunnen projecten gratis worden ‘gedauwnlooid’ door scholen en leraren. Een project duurt ongeveer drie weken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief