Logo bredavandaag.nl

Triggerfinger-zanger Block: ‘Mezz bij de top’

  Cultuur

BREDA – De Belgische rockmachine Triggerfinger stond vrijdagavond in de uitverkochte Mezz. Deze driekoppige band staat dankzij ijzersterke riffs en een keiharde ritmesectie bekend als één van de hardste. Frontman Ruben Block is blij dat hij weer in Breda kan spelen: ‘Hier is het eigenlijk begonnen.’


“Hallo, met Ruben.” De diepste, donkerste stem die rock ’n roll ís, neemt de telefoon op. “We hadden er zin in ja. De Mezz is eigenlijk het begin van het verhaal. Eerst kwamen er hier maar een paar man kijken, dat werden er een beetje meer, dat werden er ook weer een beetje meer en nu is het uitverkocht.”

Intussen is Triggerfinger uitgegroeid tot één van de grootste bands in de lage landen. Op elk groot festival zijn ze wel geprogrammeerd. “Het verschil met die grote festivals en deze kleine zaal, is dat iedereen hier veel dichterbij is. Het contact met het publiek is ook veel groter en je hoeft minder ‘groot’ te spelen, want de bewegingen komen beter over”, vertelt de donkerbruine stem. “En je kan veel langer spelen dan op een festival waar je maar een halfuurtje krijgt”, vult hij lachend aan.

De clubtour
Block is zeer tevreden over de clubtour die de band op het moment maakt door Nederland en België. “The Union, die ons voorprogramma doen, schrok van de voorbereidingen van de clubs hier. Alles is tot in de puntjes geregeld”, volgens de frontman. “De clubs in Nederland, en zeker de Mezz, zitten bij de top: een geweldige ontvangst, altijd.” Waar dat aan ligt, is hij duidelijk: “Traditie.”

Rocker als vader
Er waren wat berichten dat Block wat verkouden was.“Ja, het waren drukke tijden. Ik moest soms voor de kindjes zorgen en die vechten om aandacht van me.” De stoere vent die zalen platwalst met zijn band, klinkt vertederd wanneer hij dit zegt. “Als je tot diep in de nacht staat te spelen en dan om zeven uur weer op moet, ja, dat kan je stem niet zo goed aan. Dus vandaar dat ik de afgelopen weken wat minder bij stem was.”

Nieuwe plaat?
Naast dat de mannen bekend staan om hun eigen geweldige nummers, zijn ze ook niet onverdienstelijk in het opleuken van andermans nummers. “Soms spelen we een cover live, net als All Night Long van Ray Charles dat ook op ons nieuwste album staat, maar meestal niet. Maar we hebben inderdaad al zoveel covers gespeeld, misschien dat we wel een covers cd gaan maken.”

Triggerfinger speelt zaterdag nog in Heerlen, maar ook die show is uitverkocht. Hierna gaan de mannen door met hun Europese clubtour om daar de mensen te overtuigen van hun kunnen. Met een lach neemt de man met de nu al legendarische bakkebaarden afscheid. “Merci hè!”

De band op Lowlands 2010:FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief