foto Stichting Dancetour
foto Stichting Dancetour

Finalisten DJ Knockout Dancetour Breda bekend

  Cultuur

CENTRUM – Vier DJ’s mogen het ook dit jaar weer tegen elkaar opnemen tijdens de DJ Knockout die Dancetour organiseert. Dit jaar vindt die Knockout plaats in de Mezz.


De finalisten zijn DJ Suyano, DJ Tom Twice, DJ E-Mile en Sherman Sixto. De winnaar mag uiteindelijk draaien op Dancetour Breda op zondag 12 juni.

De finalisten draaien om de beurt een set en vervolgens vindt er een battle plaats. Tijdens de battle draaien de finalisten om en om en nemen het hierbij van elkaar over. De jury, met onder andere DJ Simon Nouwens die eerder de DJ Knock out won in Breda, beoordeelt op platenkeuze, techniek, opbouw en presentatie.

Hieronder meer informatie over de betreffende DJ’s.

DJ Suyano
Op zeven jarige leeftijd begon DJ Suyano al met drumles en speelde hij het liefst mee met house muziek. Een paar jaar later begon hij met het maken van muziek op de pc. De cd spelers en eerste feesten volgden al snel. Op de dag van vandaag heeft DJ Suyano al in verschillende clubs het dak eraf gedraaid. Ook is hij een van de resident dj’s van Club Brooklyn te Breda. Het drummen en draaien van house muziek probeert hij sinds dit jaar te combineren in zijn sets.

DJ Tom Twice
Energieke, opzwepende house muziek is datgene wat DJ Tom Twice het liefst draait. Hij is nu zo’n twee jaar bezig maar heeft altijd al een passie voor muziek gehad, in het bijzonder voor house muziek. In 2008 begon DJ Tom Twice met een vriend te draaien maar sinds 2010 draaien ze allebei solo. DJ Tom Twice heeft afgelopen jaar in clubs gedraaid naast grote namen zoals onder andere Afrojack, Quintino, Nicky Romero en Vato Gonzalez. Zijn muziek kan omschreven worden als progressive of bigroom.

DJ E-Mile
De 19-jarige Emile van Gils uit Breda, beter bekend als DJ E-Mile, is ongeveer vier jaar geleden begonnen met draaien met vinyl. Toen draaide DJ E-Mile vooral hardere stijlen zoals hardstyle. In de loop der tijd ging DJ E-Mile zich steeds meer verbreden qua muziekstyle en dit heeft ervoor gezorgd dat hij een groot trance-liefhebber is geworden. E-Mile:‘’Ik ben denk ik te onderscheiden door een variërende platenkeuze, binnen het trance genre. Het gaat er mij om om mensen los te krijgen, en te laten genieten van zweverige maar ook af en toe behoorlijke tech-trance platen.’’

Sherman Sixto
Deze DJ is een echte levensgenieter. Hij houdt van het leven en muziek. Sherman Sixto heeft al op diverse locaties gedraaid, van Bermuda Curacao, tot Off_Corso Rotterdam en van Pacha Ibiza tot de 013 en Dependance in zijn woonplaats Breda. In het dagelijkse leven is Sherman Sixto een relaxte jonge student maar ‘s avonds gaat deze DJ helemaal los. Zijn passie ligt bij club, latin electric en R&B.