Logo bredavandaag.nl

Graphic Design Festival met expositie naar Frankrijk

  Cultuur

CENTRUM – Het Graphic Design Festival Breda (GDFB) gaat met de expositie ‘Ongoing’ naar Frankrijk.


Tijdens de tweede editie van het GDFB in 2010 was onder andere de expositie Ongoing te zien. De organisatie van het Internationale Poster en Graphic Design Festival in het Franse Chaumont heeft festival uitgenodigd om Ongoing in Chaumont te laten zien.

Ongoing is een presentatie van 43 posters gemaakt door 43 jonge ontwerpers met verschillende achtergronden. Zij gaven hun interpretatie van Bruce Mau's 'Incomplete Manifesto for Growth' vorm in een poster.

Iedere ontwerper heeft één van de 43 stellingen uit het manifest voor zijn of haar rekening genomen. Behalve dat er zo een nieuwe versie ontstaat van het manifest dat Mau in 1998 schreef, geeft het project ook inzicht in de ontwerpmentaliteit van de jongste generatie vormgevers.

‘GDFB heeft Ongoing opgenomen in haar programma, omdat ze het belangrijk vindt jong talent een podium te bieden. Tijdens GDFB 2010 was Ongoing te zien in Electron. De expositie kreeg veel positieve reacties. Met de uitnodiging van het Internationale Poster en Graphic Design Festival krijgt dit bijzondere project een vervolg’, aldus de organisatie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief