Logo bredavandaag.nl
Sensual: aangenaam verrassend. foto Guido van der Kroef
Sensual: aangenaam verrassend. foto Guido van der Kroef

Sensual, verrassend Zuid-Amerikaans tijdens Jazz Festival

  Cultuur

CENTRUM - Daar het onmogelijk is het enorme en gevarieerde aanbod van het Jazzfestival in zijn geheel te horen en te zien, moet er een keuze worden gemaakt. Dat kan een bezoeker doen door lukraak van het ene podium naar het andere te zwerven en te kijken wat hij tegenkomt.


Dat is een prima methode om de sfeer te proeven en je te laten verrassen. Ook is het mogelijk de lijst van bands en artiesten op de festival-website door te spitten en te kijken wat er van zijn of haar gading is. Misschien minder avontuurlijk, maar toch... Ook dat kan verrassingen van de aangename soort opleveren.

En zo kon je terecht komen bij de band Sensuàl, die op festivaldag drie (naast andere bands) het grote middenpodium op de Grote Markt vulde. De naam klinkt Portugees, maar de band is het niet. Deze puur Nederlandse band met Zuid-Amerikaans geluid werd in 2002 opgericht door zangeres Eva Kieboom en haar buurman Emiel van Rijthoven. Dat is weer eens iets anders dan een burenruzie.

Sensuàl is namelijk typisch zo'n band die voor een blijde verrassing zorgt op een festival als het Jazzfestival. Het geluid is authentiek en zangeres Eva Kieboom heeft een stem die doet vermoeden dat haar verre voorvaderen ergens in Zuid-Amerika hebben gewoond. Daarnaast komt de uitspraak van het Portugees als perfect over -voor een leek tenminste-, en dat is voor een Nederlandse toch ook niet vanzelfsprekend. Op de website van de band valt niet te ontdekken waar Eva Kieboom dat geleerd heeft.

Een paar nummers zijn genoeg om te beseffen dat dit de ideale muziek is voor warme zomerdagen om te chillen, of voor koude winterdagen om op te warmen. En dat is knap, voor een Nederlandse band. Als dat enthousiast genoeg maakt voor de komende maanden, dus snel maar eens gaan kijken of er een cd van de band te krijgen is. Of eerst even luisteren en kijken op hun website.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief