Vliegeren in afwachting van de ballonnen bij het Ballon Fiesta 2009. foto Jorgen Janssens
Vliegeren in afwachting van de ballonnen bij het Ballon Fiesta 2009. foto Jorgen Janssens

Verliefde Vakantievogels en Virtuele Vliegers in Ginneken

  Cultuur

GINNEKEN – Verliefde Vakantievogels en Virtuele Vliegers is dit jaar het thema van Zomerfestival Ginneken dat van 17 tot en met 21 augustus plaatsvindt in Breda.


Een van de activiteiten tijdens het festival is een vliegerclinic op donderdag 18 augustus in het Markdal.

"Aan de hand van het thema zijn we na gaan denken over wat daarbij past”, vertelt Sandra Adank, woordvoerster van het festival. “Dan kom je bij vliegeren uit. Ook organiseren we onder meer een ballonnenwedstrijd en een demonstratie treinvliegeren waarbij meer vliegers aan elkaar de lucht in gaan.”

Daarnaast worden er workshops gegeven voor kinderen tot twaalf jaar oud. Ze kunnen daarbij zelf vliegers maken of vliegers de lucht in laten gaan waar snoep uit komt. “Maar het is geen kinderopvang, het is de bedoeling dat de ouders er een beetje bij blijven.”

Naast de clinic is er meer te doen. Zo staat er een podium waarop bands, DJ’s, theater, dans en straatartiesten te bewonderen zijn. Voor de clinic kunnen kinderen zich opgeven via de website. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Sky-Flyers.

Het festival vindt niet alleen op 18 augustus plaats, maar van 17 tot en met 21 augustus. Stichting Bruisend Ginneken organiseert deze zomer de 43e editie van het spektakel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief