Logo bredavandaag.nl
De actie 'Redt het Breda's Museum' werd donderdagavond goed bezocht. foto Jorgen Janssens
De actie 'Redt het Breda's Museum' werd donderdagavond goed bezocht. foto Jorgen Janssens

Samenwerking Breda's en Noordbrabants Museum

  Cultuur

CENTRUM - Het Breda's Museum gaat een alliantie aan met het Noordbrabants Museum. Ook komt het zeer ver tegemoet aan de wensen van de gemeente Breda om 1,5 miljoen te bezuinigen.


Dat staat in het rapport van Jan van Laarhoven. Die onderzocht hoe het museum het beste invulling kan geven aan de door de gemeenteraad opgelegde bezuiniging.

Van Laarhoven, oud-directeur van het Noordbrabants Museum, gaat er van uit dat het Breda's Museum structureel 1,2 miljoen euro kan besparen op de begroting van de gemeente. Daarbij behoudt het museum een collectie van hoge kwaliteit.

Het Breda's Museum zet de bezoekers op de eerste plaats en krijgt een duidelijk inhoudelijk gezicht dat past bij het Bredase historische karakter. In het verleden kregen exposities van het museum te weinig aandacht waardoor er een minimaal aantal bezoekers op af kwam. Dat moet anders, vindt Van Laarhoven.

De directeur van het Noordbrabants Museum wordt statutair directeur van het Breda's Museum. Het museum krijgt een eigen Raad van Toezicht die een binding heeft met de RvT van het Noordbrabants Museum.

De gemeente Breda wordt in deze opzet gevraagd om de subsidieverlaging van 2,1 miljoen tot 600.000 euro terug te draaien en een subsidie te verstrekken van 950.000 euro.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief