Logo bredavandaag.nl
4 december, geheel in winterfsfeer wordt de Kerstboom op de Grote Markt geplaatst. foto Guido van der Kroef
4 december, geheel in winterfsfeer wordt de Kerstboom op de Grote Markt geplaatst. foto Guido van der Kroef

Dit jaar toch een Kerstmarkt op Grote Markt Breda

  Cultuur

CENTRUM – Op de Grote Markt in Breda wordt dit jaar toch een Kerstmarkt gehouden. Op koopzondag 18 december moet van 12.00 uur tot 17.00 de markt vol staan met kerstkraampjes.


Dat blijkt althans uit een bericht met folder van de organisatoren Peter Dillise en Koen Kollau. Die waren vooralsnog niet bereikbaar voor meer informatie. Uit navraag bij de gemeente blijkt dat voor de achttiende december een vergunning voor een kerstmarkt is gevraagd en verleend. “Alles conform de veiligheidseisen”, aldus een zegsvrouw van de gemeente.

De organisatie belooft dat, ongeacht het weer, de markt de achttiende verschillende marktkooplieden en ondernemers bezoekers wintergerelateerde producten aanbieden, inclusief glühwein en warme chocolademelk.

Een koets en een persoonlijk welkom van Charles Dickens en andere winterse attracties moet de marktbezoekers nog meer in kerstsfeer brengen. De toegang is gratis, maar er wordt wel een bijdrage voor een goed doel gevraagd. Dilisse en Kollou maken in hun bericht niet bekend om welk goede doel het gaat.

Initiatiefnemers en horecaondernemers maakten op 11 oktober dit jaar bekend geen heil meer te zien in de Kerstmarkt met ijsbaan die zij organiseerden. Die bleek lastig te organiseren met de reguliere markt en een ijsbaan. Ook de eisen die de brandweer stelt, bleken onmogelijk in te willigen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief