Logo bredavandaag.nl
Foto Annemijn Minneboo
Foto Annemijn Minneboo

Handtekening van Schalk en voetbalplaatjes compleet

  Cultuur

PRINSENBEEK - Drukke onderhandelingen en rijen met wachtende kinderen. Jongens en meisjes staan woensdagmiddag met ieder een flink pakje voetbalkaartjes in hun handen in café Markzicht. Tijdens de ruilmiddag kunnen ze eindelijk hun collectie compleet maken.


De dames achter de ruiltafel hebben het er maar druk mee. Per keer krijgen ze zo’n tien dubbele kaarten aangereikt, om in te ruilen tegen de voetballers die nog ontbreken bij de kinderen. Voor een complete verzameling zijn er maar liefst 95 kaartjes nodig. “Maar ik moet er nog maar heel weinig”, zegt Lorenzo die achterin de rij staat met zijn pakje kaarten.

Geduldig wachten de jongens en meisjes tot ze hun 'dubbele voetbalhelden' kunnen inleveren. Onderling valt er af en toe ook nog wat te handelen. “Deze heb ik nog niet! Ruilen?” Aan de zijkant staan ranja en bakken met spekjes klaar om de uitgeputte handelaren weer op te laden.

Lorenzo is al vanaf kerst aan het sparen. Hij is bijna aan de beurt voor de grote ruilactie. Hij laat zijn briefje zien waarop de cijfers van de kaartjes staan, de meeste doorgekrast. “Sommige kaartjes krijg ik maar niet te pakken, maar nu gaat het lukken.”

De jongeman is een fanatiekeling. Verderop zit NAC-speler Alex Schalk shirtjes en voetballen te signeren, maar daarvoor komt hij niet. “Het is wel leuk, maar ik ben hier echt voor mijn verzameling.”

Schalk komt zelf uit Prinsenbeek en heeft een middag uitgetrokken voor zijn kleine fans. “Ik verzamel de plaatjes zelf niet”, zegt hij terwijl hij een handtekening op zijn foto zet. “Maar het is leuk te zien dat ze zo fanatiek aan het sparen zijn.”

Ondertussen komt Lorenzo de rij uitgelopen. “Ja, compleet”, zegt hij tevreden. Hij vindt het maar raar dat hij helemaal klaar is. “Het sparen zelf was toch leuker dan het hebben van een complete collectie.” Hij pakt nog een spekje en gaat naar huis. De laatst bemachtigde plaatjes in zijn boek plakken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief