Logo bredavandaag.nl
Een bonte stoet wagens trekt door het centrum van Breda. foto Perry Roovers
Een bonte stoet wagens trekt door het centrum van Breda. foto Perry Roovers
carnaval

Carnaval 2012: Narrekoppen en andere winnaars

  Cultuur

KIELEGAT – De drukbezochte grote optocht (foto's 2) trok maandagmiddag door het centrum van Breda. De mooiste wagens van deze en de andere optochten vielen in de prijzen.


Grote Optocht Breda ('t Kielegat)
In de categorie Grote wagens won carnavalsvereniging De Narrekoppen de hoofdprijs voor hun met Neptunus, dolfijnen en zeemeerminnen versierde wagen. C.v. De Spoedjes was de winnaar in de categorie Kleine wagens, c.v. De Schutters won bij de Grote groepen en c.v. De Weggooiers bij de Kleine groepen. Winnaar in de categorie Paren waren De Bobkes, Hendriks in de categorie Individuelen en b.c. de Boskrekels won in de categorie Randgemeenten.

Winnaar van de Brakkensliert Breda in de categorie Grote groepen: De Lauloenekes, in de categorie Kleine groepen: ABC 't Hoekske, categorie Paren: De Lichtgewichten, Individuelen: Ernst & zoon, jeugdprinses: ABC 't Hoekske, jeugdprins: de Lempkes, aanmoedigingsprijs: Het Noorderlicht, stimuleringsprijs: De Zware Jongens, cultuurprijs: CV de Werftkneuters. Foto’s van de brakkensliert in Breda.

Optocht Haagse Beemden (Giegeldonk)
Winnaar grote groepen is c.v. de werme en de kauwe kaânt, bij de kleine groepen heeft gewonnen de RK Plattelands Broeders. De Prijs Vrienden van de Prins ging naar de RK Plattelands Broeders. En de wisselbeker voor het beste uitbeelden van het motto naar BeautySpot. Foto’s optocht Haagse Beemden.

Optocht Prinsenbeek (Boemeldonck)
Categorie A: De Schuimsoppers, categorie B: Staal op Staal, categorie C: 10 Misschien?!, categorie D: Ut Span, categorie E: D’n Gerrit. Foto’s optocht Prinsenbeek.

Bij de kinderoptocht was c.v. de Joppers met ‘Als de klok 11/11 slaot, roeien we meej zun alle in de maot’ de grote winnaars. Foto’s van de kinderoptocht Prinsenbeek.

Optocht Princenhage (’t Aogje)
In de categorie K1:'t Giegelende Aogje, categorie K2: d'n Aogse Heuvel, categorie K3: de Koeckenbackers, categorie V1: Alwir Irste, categorie V2: de CV-Ketel, categorie V3: De Zuilenschuivers, categorie W: Simpel. De juryprijs ging naar Herman Sausband. De foto’s van de optocht in Princenhage.

Optocht Bavel (Baviaonenland)
De prijs voor de beste grote groep ging naar De Kopstootjes, voor de kleine groep naar Besjaonses. De beste wagen was van de Kantenmaaiers. Beste duo waren De Brooikens en Grijs zonder co werd verkozen tot de beste inividuele act. De foto’s van de optocht in Bavel.

Optocht Ulvenhout (Bosuilendorp)
Winnaar bij de Grote groepen: De Herries, Kleine groepen: Bachus, Wagen: De Toekomst en de categorie Individueel: Kan't nie laote.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief