Logo bredavandaag.nl

Bredase ‘Boys of Holland' maken EK-hit

  Cultuur

BREDA – Wat een nacht aan de lopende band in een koekjesfabriek kan opleveren. In het geval van Bredanaars Menno Goedhart en Freek Haverman een mogelijke EK-hit. Als ‘The Boys of Holland’ hadden ze zondag op RTL 4 al hun eerste tv-optreden.


Het nummer ‘Laat het EK beginnen’ werd bedacht door Goedhart tijdens een rustige dienst op zijn werk. “Hij heeft de tekst bedacht door zijn bijbaantje in de fabriek. Hij had even de tijd. Ook koos Menno de muziek van het nummer Gimme Hope Joanna van Eddy Grant. Hij kwam met het complete nummer naar mij toe met de vraag of ik mee wilde doen “, legt Haverman uit.

Afgelopen zondag namen ze in het programma van Irene Moors en Carlo Boszhard op tegen Johan Vlemmix die ook een oranjenummer heeft. “Helaas was de jury, Jan Smit, op zijn hand. Maar we waren wel favoriet van het publiek”, aldus Haverman.

Inmiddels zijn de twee met hun nummer geselecteerd voor een wedstrijd van de Tros, waaraan twaalf deelnemers meedoen. “Vanaf vandaag kan er gestemd worden. Je kan marketing ondersteuning winnen en studiotijd”, zegt Haverman.

Studiotijd is mooi meegenomen, maar de twee hebben zelf al een clip geschoten op de Grote Markt in Breda. Haverman: “Dat was tijdens Koninginnedag. Het was leuk op de Grote Markt, maar de echte grote droom is een optreden op het Museumplein in Amsterdam tijdens de huldiging van het Nederlands elftal.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief