Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Na QR-code ook mega vogelhuis op gevel Heuvel

  Cultuur

HEUVEL - Na de mega QR-code op de blinde gevel van een flat aan de Bontekoestraat, prijkt er nu een ook levensgroot vogelhuis op een andere gevel aan dezelfde straat.


Kunstenaars Yuri van Poppel en Ruud Tuitert wonnen een prijsvraag, uitgeschreven door stichting BRAAK. Zij mochten de blinde kopgevel invulling geven. Het werd een levensgroot groen vogelhuis, met op de muur kleinere vogelhuisjes bevestigd. Vorig week legden zij de laatste hand aan hun werk.

In totaal zijn nu drie gevels beschilderd. Tegenover de werkzaamheden van de nieuwe woontorens op het Dr. Struyckenplein is al eerder een informatieve schildering gemaakt over de wijk zelf. Stichting BRAAK schrijft voor volgende maand weer een prijsvraag uit. "Er is nog budget voor één gevel", aldus Tim van den Burg van de stichting.

De stichting heeft zich ten doelt gesteld de buurt een flinke impuls te geven, totdat de sloophamer tegen de gebouwen gaat. Vermoedelijk gebeurt dat in 2013 en 2014. "Maar als de sloop vertraging oploopt, dan gaan we nog wat langer door", legt Van den Burg uit.

Meer over de initatieven in de Struyckenwijk is hier te vinden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief