Logo bredavandaag.nl
Het huis voor Beeldcultuur in Breda werd op 1 december officieel geopend. foto Janet Olde Wolbers
Het huis voor Beeldcultuur in Breda werd op 1 december officieel geopend. foto Janet Olde Wolbers

KOP verhuist naar Huis voor Beeldcultuur Breda

  Cultuur

CENTRUM - KOP verhuist per 1 september naar het Huis voor Beeldcultuur. Vanaf die datum vinden alle exposities en activiteiten van KOP niet langer plaats aan de Speelhuislaan, maar in het pand van het Huis voor Beeldcultuur aan de Reigerstraat. Ook het kantoor van KOP is vanaf 1 september daar gevestigd.


Karina van Bezooijen, directeur KOP: ‘’KOP heeft zich, sinds haar oprichting in 2004, ontwikkeld tot een professionele presentatie instelling. Met vier eigen exposities per jaar en daaromheen verschillende activiteiten, is er met succes gewerkt aan een stevige profilering. Om te blijven groeien en ontwikkelen en het publiek beter te kunnen bedienen, is het voor KOP belangrijk een nieuwe fase in te gaan. Dit doet de organisatie met de verhuizing naar het Huis voor Beeldcultuur.”

KOP is een publiek gerichte instelling. De tentoonstellingsconcepten bestaan voor een deel uit publieksparticipatie. Huisvesting in het Huis voor Beeldcultuur zorgt voor meer bezoekers door betere bereikbaarheid, ruimere openingstijden en meer incidentele bezoekers. Ook de KOPshop krijgt een permanente plek in het Huis voor Beeldcultuur. Met wekelijks vaste openingstijden, kan het winkelend publiek vanaf september hier veel beter bereikt worden dan aan de Speelhuislaan.

Daarnaast is samenwerking een belangrijke motivatie voor de verhuizing. KOP heeft al meerdere malen een bijdrage geleverd aan de verschillende festivals in de stad. Daarnaast werkt KOP al langere tijd samen met andere partners in het Huis voor Beeldcultuur. Huisvesting op deze locatie biedt kansen op een nog betere samenwerking met deze partners en met het Huis voor Beeldcultuur. Door teruglopende subsidies moet ook KOP haar kosten terugbrengen en haar eigen opbrengst verhogen. Dit heeft ook mee gespeeld in de samenwerking met en de verhuizing naar Huis voor Beeldcultuur.

Leon van Rooij, directeur Huis voor Beeldcultuur: “Het Huis voor Beeldcultuur heeft zichzelf als taak gegeven een verbindende factor te zijn op het gebied van beeldcultuur. Dit is nodig om de samenwerking tussen de culturele instellingen, het onderwijs en de industrie te bevorderen. Met de komst van KOP naar het Huis voor Beeldcultuur is er weer een goede verbinding gemaakt, zodat het publieksbereik en het netwerk op het gebied van beeldcultuur en erfgoed sterker en groter wordt”.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief