Logo bredavandaag.nl

Graphic Design Festival Breda onthult winnaars

  Cultuur

BREDA – De winnaars van het Graphic Design Festival 2012 zijn bekend. 63 ontwerpers uit acht verschillende landen stuurden een ontwerp in. De competitie kende slechts een eis: ontwerp een beeldverhaal dat voldoet aan de uitspraak ‘Greed is oud, empathy is in’.


Volgens de jury is deze uitspraak ‘zeer divers en origineel’ verbeeld. Er zijn vijf winnaars gekozen. Deze kwamen als beste uit de bus omdat ze niet probeerden het veelomvattende thema volledig weer te geven, maar juist met een klein verhaal het grotere plaatje belichtten.

Op het Kasteelplein van Breda is van 19 tot en met 23 september een selectie van de ‘visual story’s’ te zien. Het Designfestival zal niet alleen in de buitenlucht te bezoeken zijn, ook bij het MOTI, Huis voor Beeldcultuur, de Waalse Kerk en De Mezz zullen bezoekers opvallende ontwerpen kunnen bewonderen.

Het gaat om de ontwerpen van Friso Blankevoort, Bas Breugelmans, Aron Vellekoop Leon, Alfons Hooikaas en de Braziliaan Kenzo Myama Kramarz, die als beste werden beoordeeld. Zij hadden uiteenlopende beeldverhalen te vertellen. Vellekoop Leon gebruikt hiervoor de chaos in het eigen hoofd, terwijl Myama Kramarz bijvoorbeeld voor een dollarbiljet gaat, en zo ‘Greed’ laat zien.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief