Logo bredavandaag.nl

Graphic Design Festival krijgt internationale sprekers

  Cultuur

BREDA – Tijdens het Graphic Design Festival is er niet alleen veel te zien, maar ook veel om naar te luisteren. De organisatie heeft zojuist de namen van enkele internationale sprekers bekend gemaakt. Deze ontwerpers, wetenschappers of publicisten geven lezingen over hun eigen werk en vertellen over de rol die ontwerpers en het beeldverhaal innemen in de beeldcultuur.


Opvallend is dat er professionals uit verschillende landen zullen spreken. Men moet dan denken aan de Brit Sean Freeman, bekend van werk bij The New York Times en Audi, of de Deen Peter Ørntoft die zijn loopbaan begon bij een Nederlandse studio. Hij zal op het Designfestival infographics tonen waarin ‘grafische vormgeving middels fotografie een dwarsdoorsnede van de maatschappij verbeeldt’.

De Berlijnse uitgever Gestalten, die jaarlijks tientallen boeken publiceert over design, beeldende kunst en beeldcultuur, levert ook meerdere sprekers die vertellen over verschillende disciplines.

Voor de onbekende, jonge ontwerpers is er ook een plek weggelegd op het podium. In mini-lezingen komen ook deze, soms net afgestudeerde, jonge makers aan het woord over hun eerste stappen binnen het werkveld.

De exposities en evenementen, die grotendeels in de openbare ruimte rondom het stadshart van Breda plaatsvinden, zijn bijna allemaal gratis te bezoeken. De kaartverkoop voor de lezingen is inmiddels gestart.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief