Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Park Hoge Vucht mooiste stadspark Breda

  Cultuur

HOGE VUCHT - Het tijdschrift Roots heeft Park Hoge Vucht uitgeroepen tot het mooiste stadspark van Breda. Roots test parken in twaalf Nederlandse steden en kiest elke maand een winnaar. Met deze nominatie maakt Park Hoge Vucht tevens een kans om Nederlands Roots-stadspark van het Jaar te worden.


Park Hoge Vucht scoorde hoog op het aspect ‘Omgeving’. Volgens het tijdschrift is de ligging een 9 als rapportcijfer waard. De stilte, de stadsrand met uitzicht op de Lage Vuchtpolder en flats aan de stadskant gaven de doorslag voor Roots.

Daarnaast scoorde het park ook hoog bij de facetten wandelen, vormgeving, beplanting, fauna, recreatie en onderhoud. Het park schiet volgens het tijdschrift wel te kort bij de cultuurhistorische- en kunstzinnige kant. ‘Het park bevat geen cultuurhistorische elementen of kunst’, laat Roots weten.

De algemene indruk van het park was echter verbluffend. 'Hoge Vucht is een verrassend struinpark, met zicht op de polder'. Op de tweede en derde plaats eindigde respectievelijk het Zaartpark en Park Valkenberg. Breda telt zes stadsparken.

De Begijnhof veroverde de eerste plaats bij de Groene Spots Top 10 van Roots. De Willem Merxtuin (2e plek) en het Wilhelminapark (3e) zijn volgens het tijdschrift ook een bezichtiging waard.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief