Logo bredavandaag.nl
Feestelijke presentatie 'Bezig Breda' van Hennie van de Kar. foto Patricia Rompa
Feestelijke presentatie 'Bezig Breda' van Hennie van de Kar. foto Patricia Rompa

Binnengluren in het brein van een zzp’er

  Cultuur

CENTRUM - “Ondernemers en zzp’ers zijn van groot belang voor de stad”, haalde wethouder Cees Meeuwis nog maar eens aan. Hij zei dat tijdens de boekpresentatie van het boek Bezig Breda, van BredaVandaag.nl-columniste en tekstschrijfster Hennie van de Kar.


“Ik lees de columns met regelmaat op BredaVandaag.nl”, vertelde Meeuwis nadat hij het eerste exemplaar had ontvangen. De wethouder verwoordde het ook al duidelijk bij de inleiding van de bundel. “Bezig Breda schetst een mooi beeld van de zzp’ers in onze stad en bescrhijft de uiteenlopende manier waarop zij vorm geven aan hun bedrijf.”

Van de Kar haalde zelf al mooi aan hoe zij dat doet, daarmee meteen verwijzend naar de subtitel ‘Binnengluren in het brein van een Bredase zzp’er. “De mensen die hier aanwezig zijn, vormen ook een mix van privé en werk, zoals dat vaak gaat bij een zzp’er.” Dus waren er collega-tekstschrijvers van de intervisiegroep van Tekstnet, collega-moeders van het schoolplein en ondernemers met wie ze vaak werkt, onder meer in de productie van het boek en familie.

Waar Meeuwis het eerste exemplaar ontving, ging het tweede exemplaar naar haar moeder. “Die elke week trouw mijn stukjes leest en waar nodig commentaar geeft. Daarin heeft ze de rol van mijn vader overgenomen.”

Na de officiële plichtplegingen was er een toost met verse jus d’orange, zo op de vroege morgen en signeerde de columniste haar bundels.

Bezig Breda is vanaf vandaag te koopvoor tien euro te koop bij Van Kemenade en Hollaers, De Vrije Boekhandel, Vives en Selexyz Gianotten. Voor wie niet in Breda woont, is het ook online te koop via deze website.

Voor wie vast of weer even wil proeven: de columns zijn terug te lezen via de pagina Bezig Breda. Elke dinsdag verschijnt er een verse.

Foto's van de presentatie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief