Logo bredavandaag.nl
Voorzitter Willem Reijn van BredaNu. foto BredaVandaag.nl
Voorzitter Willem Reijn van BredaNu. foto BredaVandaag.nl

StadsRTV: Spannende strijd om Bredase zendvergunning

  Cultuur

BREDA - Secretaris Jan de Jonge voorziet een spannende strijd om de zendvergunning voor radio en tv in Breda. De Bredase Radio en Televisie Stichting (BRTS), waar StadsRTV onder valt, heeft er sinds kort een concurrent om de vergunning bij: BredaNu.


"De BRTS zet zich vol in voor verlenging van de zendmachtiging", zegt hij. "Maar het wordt een spannende strijd. Dat zeker" aldus De Jonge.

BredaNu presenteerde zich vorige week officieel als concurrent van de BRTS, die Breda sinds jaar en dag televisie- en radioprogramma's voorziet. Als er twee aanvragen voor een zendvergunning binnenkomen, stuurt de Bredase gemeenteraad eerst aan op een fusie of samenwerking.

Beide partijen bevestigen dat gesprekken over een samenwerking nu lopen. "Als een samenwerking bijdraagt aan een sterke kwalitatieve lokale omroep, moeten we daar serieus naar kijken", gaf voorzitter Willem Reijn van BredaNu vorige week al aan.

Als de gesprekken op niets uitlopen, wordt het een spannende race, zegt Jan de Jonge van BRTS. De secretaris meent dat beide partijen kans maken op de vergunning. "Wij hebben veel ervaring en de juiste apparatuur, BredaNu wil aan de slag met een jongere en meer crossmediale generatie."

De BRTS maakt sinds 1982 tv- en radioprogramma's in en voor Breda. Ze heeft een wekelijks bereik van 31,3% van de Bredase bevolking. StadsRadio Breda heeft een weekbereik van 13,5%. Er werken ongeveer 100 vrijwilligers bij StadsRTV.

De gemeenteraad stuurt op 20 december een advies naar het Commissariaat voor de Media, dat voor april 2013 een beslissing neemt.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief