Logo bredavandaag.nl
foto BredaNu
foto BredaNu

BredaNu krijgt voorkeur college als lokale omroep

  Cultuur

CENTRUM - BredaNu krijgt van het college van burgemeester en wethouders de voorkeur als lokale omroep voor Breda. B&W stellen de gemeenteraad voor het Commissariaat voor de Media (CvdM) te adviseren BredaNu aan te wijzen tot nieuwe lokale publieke omroep.


Op 21 april 2013 loopt de huidige zendtijdtoewijzing (door het CvdM) aan de Bredase Radio en Televisie Stichting (BRTS) af. Het Commissariaat voor de Media neemt het uiteindelijke besluit.

Twee Bredase instellingen, Stichting BredaNu en de BRTS hebben bij het commissariaat een verzoek ingediend om in aanmerking te komen voor lokale omroep voor de komende vijf jaar. De BRTS bestaat sinds 1982 en heeft jarenlange omroepervaring. Stichting BredaNu is een jonge nieuwe organisatie. Doorslag gaf het zogenoemde programmabeleidbepalend orgaan (pbo) van BredaNu. Dat van de nieuwe voorgestelde omroep is volgens het college meer representatief.

Gesprekken tussen beide omroepen over een mogelijk fusie hebben niets opgeleverd, zodat het college tot dit advies kwam. Selçuk Akinci, wethouder van Cultuur: “Wanneer beide media-instellingen voldoen aan de gestelde voorwaarden en wanneer samenwerking niet lukt, moeten wij de vraag beantwoorden wie onze inwoners het beste van dienst kan zijn met een gevarieerd lokaal programma-aanbod. En dan stellen wij voor te kiezen voor de Stichting BredaNu."

BredaNu is volgens Akinci een jonge organisatie die zich weliswaar nog moet bewijzen, maar waarbij het enthousiasme en de visie een nieuw elan kan geven aan het Bredase medialandschap. "Dat zal een teleurstelling zijn voor de vrijwilligers van de BRTS. Ik vraag dan ook nadrukkelijk aan de nieuwe omroep BredaNu om de medewerkers van de BRTS een plek te geven in de nieuwe organisatie, voor zover dit past in hun visie en beleidsplan.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief