Logo bredavandaag.nl
Daan Bogers in actie. Foto Marga Beezemer
Daan Bogers in actie. Foto Marga Beezemer

Bredanaar aan het hoofd Studenten Jazz Orkest

  Cultuur

BREDA - Bredanaar Daan Bogers dirigeert de eerste tour van het Nederlands Studenten Jazz Orkest. De 33-jarige dirigent, componist en trompettist is erg blij met zijn aanstelling. "Werken met die jonge gasten is te gek."


In december gaan het Jazz Orkest op tournee langs verschillende grote steden. "We gaan vijf dagen touren door heel Nederland. Onze muziek laat zich inspireren door Brian Setzer, een Amerikaanse gitarist. Ik vind hem een geweldig muzikant en heb er dan ook heel veel zin in", vertelt Bogers, die studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Waarom juist hij aangesteld is als dirigent, dat durft Bogers niet te zeggen. "Ik heb compositie arrangementen gestudeerd en toch al vrij veel ervaring omdat ik al vijf jaar Big Bands dirigeer. Verder heb ik vorig jaar het Utrecht Studenten Orkest geleid en gedirigeerd en die zijn behoorlijk goed geworden. En ach, ik ben nog vrij jong. Misschien speelt dat ook mee, dat het dan makkelijker klikt met studenten."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief