Logo bredavandaag.nl
Poster voor de expositie Kielegats carnaval in Kunst.
Poster voor de expositie Kielegats carnaval in Kunst.
carnaval

Kielegats Carnaval in Kunst in Grote Kerk

  Cultuur

BREDA -Twee weken lang ‘Kielegats Carnaval in Kunst’ in de Grote Kerk. Daarmee geeft de Stichting Bredase Carnaval Viering (BCV) onder meer invulling aan haar 77-jarig (7 x 11) bestaan.


Kielegats Carnaval in Kunst is een expositie van kunstenaars uit Breda en omgeving tussen 20 januari t/m 3 februari 2013 in de Grote Kerk. Zij exposeren werken waarin carnaval de hoofdrol speelt.

Kleurrijke en vrolijke impressies van dit mooie volksfeest zijn te bewonderen in schilderijen, tekeningen, ruimtelijke werk en fotografie. Onder andere Martin Peulen, Ada Krowinkel en Nanne Meulendijks exposeren met speciaal voor deze gelegenheid, unieke werken.

De feestelijke opening is 20 januari in het bijzijn van hoogheid Prins Lucius d’un aller Irste en de vakjury bestaande uit de Bredase kunstenaars Wick Akkermans, Toon Oomen en Rutger Termohlen. Tijdens de afsluiting op 3 februari worden de Juryprijs, Prinsenprijs en Publieksprijs uitgereikt.

De expositie in de Grote Kerk is van maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur (behoudens activiteiten).FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief