Logo bredavandaag.nl
Selcuk Akinci en Jeroen Grosfeld bij de tentoonstelling van Van Schendel. foto Pepijn Nagtzaam
Selcuk Akinci en Jeroen Grosfeld bij de tentoonstelling van Van Schendel. foto Pepijn Nagtzaam

15.000 bezoekers voor Petrus van Schendel

  Cultuur

CHASSEPARK - Het Breda’s Museum verwelkomde woensdagmiddag de 15.000ste bezoeker van tentoonstelling ‘Petrus van Schendel, meester van het avondlicht’. De 75-jarige Nora Jolanda Volten uit Sassenheim ontving een flinke bos bloemen en een Petrus van Schendel-pakket uit de handen van Wethouder Akinci en museumdirecteur Grosfeld.


Het Breda’s Museum is erg blij met het hoge bezoekersaantal, vertelt PR-functionaris Henny Luijten. “Bij andere tentoonstellingen zouden we op dit punt in de tentoonstelling op vijf- á zesduizend bezoekers staan. Dat is dus verdrievoudigd. Daarnaast zien we dat de omzet van de horeca verzésvoudigd is. De nieuwe promotiemanier werkt dus extreem goed. Dat is het goede van onder druk komen te staan; we zijn creatiever gaan nadenken.”

Het Breda’s Museum pakt de dingen tegenwoordig wat grootscheepser aan. “We proberen veel activiteiten om een tentoonstelling heen te organiseren. Tegenwoordig wordt er gekozen voor de bredere aanpak. Voor ieder wat wils, zeg maar”, aldus Luijten.

Zo organiseert het museum tegenwoordig lezingen, rondleidingen, buitenprogramma’s, muziekuitvoeringen en driegangenmenu’s die gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling. “Daarnaast adverteren een hoop buiten Breda. We zien ook dat dat extreem veel bezoekers uit Belgie en de Randstad naar Breda brengt. Daar zijn we erg blij mee.” Luijten denkt dat ongeveer tien procent van de bezoekers uit Breda komt. Hij hoopt wel dat dat er in de laatste tien dagen nog meer worden.

Wethouder Selçuk Akinci is lovend over het museum. “Het museum laat zien dat het van deze mooie tentoonstelling een daverend succes kan maken. Het is een hele prestatie dat ze in deze lastige en onduidelijke tijden dit neerzetten.”

En mevrouw Volten, die vond het allemaal nogal wat. “Ik maak dit soort dingen eigenlijk nooit mee. Hendrik (Meneer Volten, red.) en ik zouden eigenlijk ergens anders heen gaan, maar kozen toch voor het Breda’s Museum. We hadden nooit zoiets verwacht, maar dit is wel heel erg leuk, hoor. Het is ook een hele mooie tentoonstelling.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief