Logo bredavandaag.nl
Een beeld uit een can de korte films over vrijheid, die vertoond worden tijdens het nieuwe festival About Freedom. foto About Freedom
Een beeld uit een can de korte films over vrijheid, die vertoond worden tijdens het nieuwe festival About Freedom. foto About Freedom

Nieuw filmfestival over vrijheid in Breda

  Cultuur

BREDA - Breda krijgt een nieuw filmfestival, gewijd aan de vrijheid. Het festival krijgt de naam About Freedom. Het wordt een nieuw internationaal, interactief festival over vrijheid op zondag 5 mei.


“De basisdiscipline van dit festival is film, maar er is tevens een hoofdrol weggelegd voor interactieve media zoals skype, you tube/ vimeo en gaming”, aldus de organisatie.

In het festival programmeert verder podiumkunsten, muziek, discussie en vertelkunst, afgeleid van de thematiek die in het filmprogramma naar boven komt.

In het kader van de Nationale Start Viering 5 mei 2012 in Breda maakte UmaMedia in samenwerking met Bureau Flink een serie van zes internationale shortfilms in Chili, Zuid-Afrika, Polen, Egypte, Indonesië en Nederland. “Hierdoor zijn inspirerende internationale contacten ontstaan en is het inzicht van de makers in het begrip vrijheid verdiept.”

In de films wordt onder meer het verhaal verteld van Ramy en Nihar in Egypte, die een jaar geleden de vrijheid bevochten en nu voelen hoe de revolutie hen ontnomen is. Ook komt Meneer Slowinsky, een van de Poolse bevrijders van Breda, aan het woord, en vertelt hij over zijn ontgoocheling bij terugkeer in Polen in 1947.

“De kern van About Freedom is het uitwisselen van gedachten en inzichten tussen de bezoekers en internationale deelnemers, het verdiepen van het begrip vrijheid en vrijheidsbeleving en vrijheid verankeren en versterken in Nederland”, laten de organisatoren weten. “Omdat het produceren van films en andere media in samenwerking met internationale crews een cruciaal onderdeel van het festival is, speelt nieuwe media een grote rol.”

About Freeddom werkt voor deze eerste editie samen met Chassé Theater en Chassé Cinema. Ook het Huis voor Beeldcultuur, Stadsarchief, IDFX en Academy of Digital Entertainment (ADE) werken mee.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief