Logo bredavandaag.nl
beeld youtube
beeld youtube

Studenten NHTV maken game over Van Gogh

  Cultuur

BREDA - In opdracht van het Vincent van Gogh Huis Zundert hebben studenten van de NHTV Breda Game Academy een spel ontwikkeld over het leven van Van Gogh. Het spel is een reconstructie van de geboorteplaats van de schilder zoals het was in de tijd dat hij daar verbleef.


De studenten hebben het spel ‘Van Gogh Zundert’ in het paasweekend gepresenteerd. Op basis van oude kaarten, tekeningen en foto’s hebben de gamestudenten onder begeleiding van Frank van Mourik van Cheesehead Animations de oude dorpskern gereconstrueerd.

De virtuele bezoeker kan zo als het ware door de straten van het oude Zundert ‘wandelen’ en kun je het oorspronkelijke geboortehuis van Van Gogh binnengaan. Door een koppeling aan bijvoorbeeld Google Earth kunnen internetbezoekers uit de hele wereld een virtueel bezoek brengen aan Van Goghs Zundert.

Het Van Gogh Huis hoopt dat door deze game meer mensen worden geprikkeld om een echt bezoek te brengen aan het dorp. Het spel is te bezoeken via de site van het Van Gogh Huis Zundert.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief