Het promconcert Feel The Music trekt twee avonden een volle zaal in Podium Bloos. foto Theo Herrings
Het promconcert Feel The Music trekt twee avonden een volle zaal in Podium Bloos. foto Theo Herrings

Van klassiek tot rock bij Feel the Music

Cultuur

BREDA - Podium Bloos staat vrijdag en zaterdag in het teken van de Feel the Music concerten. Regisseuse en vocal coach Daniëlle von Stockhausen is al maanden bezig met de voorbereidingen van de concerten. “Het wordt een mengelmoes van allerlei verschillende muziekstijlen.”

Hoe ben je bij Feel the Music terecht gekomen?
“Mijn zus zat in de organisatie van de eerste editie, maar de dat verliep allemaal niet zo lekker. Jan van den Brandt (initiatiefnemer) vroeg toen of ik niet een handje kon helpen. Wij kennen elkaar al een tijdje en hij weet wat ik allemaal heb gedaan. Dat vond ik erg leuk en het concert was een succes. Na afloop vroeg Jan of ik niet wilde blijven om de regie op mij te nemen. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen.”

Je zat ook in de jury tijdens de audities. Waar moet een artiest aan voldoen?
“We hadden zo’n vijftig aanmeldingen en we mochten er zoveel als wij wilden door laten. Dus dan heb je de luxe om mensen echt op kwaliteit te selecteren. Daar let je dus ten eerste op: wat heeft de auditant te bieden?. Ten tweede is de presentatie erg belangrijk, als iemand heel angstig en verlegen voor ons staat, komt dat ook zo over op het publiek. Je moet lef tonen en open en toegankelijk op het podium staan. Wij hebben uiteindelijk 23 solisten uitgekozen die daaraan voldeden.”

Hoe begeleid je de solisten?
“Ik geef ze zangtips, zorg ervoor dat ze een liedje zingen dat bij hun stem past en help ze met hun uitstraling op het podium. ‘Hoe houd je de microfoon vast?’, ‘Speel je met het publiek?’, dat soort dingen. Verder ben ik overall regisseuse, dus als iemand moet weten waar hij of zij moet staan of opkomen, dan moet diegene naar mij komen. Het zijn lange dagen, maar dat vind ik het waard.”

Wat kunnen we verwachten van de avond?
“Het wordt een mengelmoes van allerlei verschillende muziekgenres. Van klassiek tot rock en van jazz tot popmuziek, alles komt voorbij. De solisten en muzikanten van Fidelis willen allemaal een goede show weggeven, wat volgens mij ook zeker gaat lukken!”

Hoe is het om zo’n productie te regisseren?
“Echt super! Het zijn allemaal enthousiaste artiesten en ze willen net zo graag als ik dat het een mooie show wordt. Het is geweldig om te zien dat het beeld dat je aan het begin van het traject in je hoofd hebt ook echt waar wordt op de avond zelf. Je krijgt daar energie van, samen werken naar de grote climax. Als het dan voorbij is, kun je met een goed gevoel terugkijken op de maanden van voorbereidingen.”

De promconcerten Feel the Music vinden plaats op 19 en 20 april in Podium Bloos aan de Speelhuislaan in Breda. De zitplaatsen zijn helemaal uitverkocht, maar staanplaatsen (15 euro) zijn nog te verkrijgen bij de deur van het theater of telefonisch (076-5416785).