Logo bredavandaag.nl

23 keer Koning Willem-Alexander in Breda

  Cultuur

BREDA - 49 Kunstenaars hebben een bijdrage ingestuurd voor de expositie K(r)oningsportretten die vanaf 28 april een week te zien is in de Grote Kerk. 23 werken zijn inmiddels geselecteerd en zijn in die week te zien.


De opdracht was een portret te maken van de toekomstige Koning Willem-Alexander en met of zonder Koningin Maxima. Een vakjury, bestaande uit burgemeester van der Velden, MOTI-directrice Mieke Gerritzen en kunstenaar van Arjan van Arendonk, heeft deze portretten beoordeeld. Zij nomineerden twee kunstenaars. Op 27 april worden de winnaars in besloten kring bekend gemaakt.

De twee winnende inzendingen krijgen een serie FormArt 3D Art-prints. Tijdens de expositie wordt deze technologie, waarbij ook reliëf geprint wordt, voor het eerst aan het publiek getoond. De prints worden verkocht en de opbrengst hiervan gaat naar de Grote Kerk, naar de Hartstichting en Flying Doctors, twee goede doelen waarvan Prins Willem-Alexander beschermheer is.

Op 30 april maakt de tentoonstelling deel uit van de festiviteiten die Breda organiseert ter gelegenheid van de troonswisseling. Op Koninginnedag is een van de schilders ‘live’ aan het werk en kunnen bezoekers van de expositie een 3DArt-print van het winnende portret winnen.

De expositie is te zien van 28 april tot en met 5 mei 2013 in de Grote Kerk van Breda. De toegang is gratis. De 23 genomineerde werken geselecteerd zijn tijdens de expositie K(r)oningsportretten in de Grote Kerk te zien zijn.

De expositie K(r)oningsportretten is een initiatief van Peter Dikmans en Paul Dings.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief