Cover van het boek 'De Greet Hofmans-affaire'
Cover van het boek 'De Greet Hofmans-affaire'

Boek Greet Hofmans-affaire gratis ter ere kroning

  Cultuur

BREDA - Uitgeverij Fosfor geeft het boek ‘De Greet Hofmans-affaire’ van de Bredase historus Lambert J.Giebels opnieuw uit als e-book. Bij wijze als cadeau aan onze toekomstige koning Willem-Alexander is dit werk op 25 april nog gratis te downloaden via de website van de uitgeverij.


Vijf jaar geleden schreef de reeds overleden Giebels het boek. De conclusie van het boek is dat een ceremonieel koningschap noodzakelijk is. Prins Willem-Alexander vertelde in het recente tv-interview met hem en prinses Máxima hier geen problemen mee te hebben.

Het werk gaat over de constitutionele crisis in 1956 in Nederland. In die tijd was koningin Juliana in de ban van de gebedsgenezeres Greet Hofmans en dreigde er een een echtscheiding tussen de koningin en prins Bernhard. Een troonafstand leek onafwendbaar. Dankzij een commissie van ‘wijze mannen’ en toenmalig premier Willem Drees werd de monarchie gered.

Het boek is donderdag nog gratis te downloaden op de website van Uitgeverij Fosfor. Daarna is het in elke e-bookwinkel te koop voor 6,99 euro.