Foto Janet Olde Wolbers
Foto Janet Olde Wolbers

NK Miniramp: 'Uniek evenement dat helemaal af was'

Cultuur

BELCRUM - Het NK miniramp dat zaterdag plaatsvond in Podium Bloos was 'helemaal honderd procent af', meent organisator Jeroen van Eggermond. Met vijftig man organisatie, 43 skaters en tussen de driehonderdvijftig en vierhonderd man bezoekers was het druk bij de indoor-skatecompetitie, die werd gewonnen door de 17-jarige Daan van der Linden uit Eindhoven.

"Het was ook een unieke setting", stelt Van Eggermond. "Normaal doen we dit soort wedstrijden buiten in een skatepark. Dat er nu een miniramp (lage halfpipe, red.) van vijftien meter binnen is opgebouwd, dat is uniek."

Naast het skaten zelf draaiden er verschillende DJ's en was er een sensationele lichtshow opgezet. "De mannen van licht en geluid hadden allerlei extra lampen besteld. Met al die moving heads zag het er wel heel erg goed uit."

Qua kosten hebben ze veel te danken aan de gemeente Breda, Red Bull en Vans. "Die hebben ons als sponsors erg goed geholpen. Met al dat licht, die miniramp die geplaatst moest worden en een cameraploeg die de hele dag bezig is geweest met filmen, was het een behoorlijk prijzig evenement." Om uit die kosten te komen is een entreeprijs geheven van vijf euro per persoon.

Volgens Van Eggermond was dit een eenmalig evenement. "Het was erg gaaf, maar dit was uniek. Als organisatie willen we constant innoveren, dus voor een volgend evenement gaan we weer op zoek naar een nieuwe locatie."

Foto's van het NK miniramp zijn hier te vinden.