Foto Henk Voermans
Foto Henk Voermans

Bomen voor de nieuwe koning

  Cultuur

BREDA - Ter ere van onze nieuwe koning worden er in Breda twee bomen geplant. Eén zogenaamde koningslinde in park Valkenberg en één kroningsboom in het Mastbos. Deze locaties zijn gekozen vanwege de koninklijke geschiedenis van deze plaatsen.


Het is een traditie om bij iedere troonswisseling een zogenoemde Koningslinde te planten. In Breda staan op een aantal locaties bomen die herinneren aan diverse gebeurtenissen rondom het Koninklijk huis.

In park Valkenberg wordt op 30 april, de dag van de inhuldiging van Willem-Alexander, een koningslinde geplant aan de kant van de Willemsbrug. Burgemeester Van der Velden doet dit om één uur samen met een aantal Willem-Alexander lookalikes. Er is voor deze locatie gekozen omdat het park vroeger de hoftuin van de Oranjes was.

Op vrijdag 26 april plant Staatsbosbeheer om half elf ‘s ochtends een zomereik aan het Kroningspad in het Mastbos. Dit pad is in 1898 aangelegd ter ere van de troonswisseling. Hier staan inmiddels de Wilhelminaboom, de Julianaboom en de Beatrixboom. Daar wordt nu dus de Willem-Alexanderboom aan toegevoegd om de traditie in stand te houden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief