Foto Samer Muscati
Foto Samer Muscati

Fototentoonstelling Rwandese genocide-overlevenden

Cultuur

ULVENHOUT - In de Ulvenhoutse lunchroom ‘De Uitdaging’ is van 30 april tot en met 1 juni een foto-expositie te zien over de kracht van Rwandese genocide-overlevenden. De expositie wordt vertoont ter ere van het vijfjarig bestaan van de in Breda gevestigde stichting Mukomeze.

Stichting Mukomeze verbetert door onder andere fysieke en psychologische hulp de levensomstandigheden van vrouwen in Rwanda die tijdens de genocide slachtoffer waren van seksueel geweld. Elke foto, gemaakt door de Canadese fotograaf Samer Muscati, vertelt een verhaal over de moed die mensen ondanks de genocide weten te vinden.

Naast deze expositie wordt op 8 mei in het Chassé theater de film ‘Un dimanche à Kigali’ gedraaid. Dit is een een film over de liefde tussen een Canadese documentairemaker en een Rwandese serveerster ten tijde van de Rwandese genocide in 1994. Op deze avond houden een aantal bestuursleden van Mukomeze een praatje over de houdige situatie van vrouwelijke genocide-overlevenden en het werk van de stichting.