Logo bredavandaag.nl

Creatief met afval in nieuwe tentoonstelling MOTI

  Cultuur

BREDA - Is afval het nieuwe goud? Die vraag staat centraal in de expositie die MOTI en Museu da Casa Brasileira uit São Paolo (BR) samenstelden voor het project My waste is your waste.
De expositie opent 18 mei voor genodigden, de week daaraan voorafgaand is er een ‘live atelier’ waarin ontwerpers werken.


My Waste is Your Waste is een unieke samenwerking die kennisuitwisseling tussen Nederlandse en Braziliaanse ontwerpers en kunstenaars stimuleert, zo stelt MOTI. “De tentoonstelling gaat in op het wereldwijde probleem van afvalverwerking. Steeds meer ontwerpers en kunstenaars zien afval als een creatieve uitdaging en met deze tentoonstelling willen beide musea het herwinnen en hergebruiken van materialen extra aandacht geven. Is waste the new gold?”

De expositie moet aantonen dat afval ook gezien kan worden als materiaal en dat je met materiaal dingen kunt creëren.

De expositie geeft een overzicht van het werk van de Braziliaanse kunstenaars en ontwerpers Rodrigo Bueno, Thiago Bender en Christian Ullmann en hun Nederlandse collega’s Jan Eric Visser, Klaas Kuiken en Refunc. Zij menen dat het imago van afval wel positiever mag.

Daarnaast is My waste is your waste ook een tijdelijke design studio waar de ontwerpers een week gelijktijdig werken. Zij doen dit in een live atelier in MOTI dat toegankelijk is voor het publiek. Van 14 t/m 17 mei werken de ontwerpers in het live atelier.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief