Logo bredavandaag.nl
Laatste dag van de voorbereidingen voor het Breda Jazzfestival 2013. Foto Anne Kooman
Laatste dag van de voorbereidingen voor het Breda Jazzfestival 2013. Foto Anne Kooman

Chaos bij de voorbereidingen van Breda Jazz

  Cultuur

BREDA - Een enorme chaos heerst in de Bredase binnenstad woensdagochtend. Overal staan vrachtwagens en busjes met ladingen drank, podiumstukken, tafels en stoelen. Aan diverse podia wordt nog druk gewerkt, alles moet vandaag af zijn voor donderdag. Dan gaat het Breda Jazz Festival van start.


Het Spanjaardsgatpodium staat al helemaal en de laatste check wordt gedaan door de organisatie en de bouwers. De barren staan klaar, parasols zijn opgezet, dus laat het publiek maar komen.

Bij het podium aan de Veemarktstraat is het een heel ander verhaal. Het is daar een komen en gaan van vrachtwagens en bestelbusjes. Het podium zelf is nog maar half af. Een groepje bouwers staat in de schaduw te overleggen hoe ze het het beste aan kunnen pakken.

Ondertussen staat een busje klem in de straat. Aan de ene kant staat een terras, aan de andere kant dranghekken. Vijf minuten lang is het passen en meten hoe de chauffeur het beste hieruit kan komen. Dan lukt het eindelijk en kan hij aansluiten in de file richting de Grote Markt.

Want daar is het nóg drukker. Naast de opgebouwde podia, terrasjes en zo’n vijf vrachtwagens die hun lading aan het lossen zijn, staan er ook nog een aantal marktkraampjes. Het is bijna onmogelijk om van de ene kant naar de andere kant te lopen zonder iets omver te gooien.

Op het Kerkplein is een aantal mensen in gevecht met een partytent. Door de wind krijgen ze het bijna niet voor elkaar om de bovenkant op de goede plek te plaatsen. Dat de buitenbarren al klaar staan voor gebruik, werkt ook niet echt mee. Die staan nu alleen maar in de weg.

Als alles goed verloopt, is alles donderdag klaar voor de artiesten en zijn alle bouwers weg. Dan gaat het vier dagen durende festival van start.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief