Jazz Festival 2012 donderdagavond. foto Jorgen Janssen
Jazz Festival 2012 donderdagavond. foto Jorgen Janssen

Breda Jazz Festival 2013: het programma

Cultuur

BREDA - Het swingen op onder andere de Grote Markt kan weer van start gaan. Van donderdag tot en met zondag is het Breda Jazz Festival 2013. Vele optredens op verschillende plaatsen en workshops.

Het festival begint uiteraard met de traditionele streetparade, waarna om 13.00 uur op alle podia de muzikanten los gaan. Donderdag zijn er onder meer optredens van onder andere de Bluesbones, Seat Cats,
Dozen, Memories of Count Basie, het Nationaal Jeugd Jazz orkest en Supercharge. Ook is er een workshop slagwerk&percussie

Vrijdag zijn er rwee workshops: de workshop mondharmonica en de workshop ‘Funky Melodians Brassband. Optredens tijdens de tweede dag van het festival zijn er van onder andere Hiphop&Future Jazz, DirtyFestival Surprise Quartet o.l.v. Bert Boeren, King Mo, Les Swingberries en Tipitina.

Zaterdag beklimmen onder andere Vocal Harmony, K-street band, Sinas, The Legendary Sidney Bechet, Nieuwe Veste on Stage en het Huub Janssen Tribute het podium.

Zondag begint met het vertrouwde Gospelconcert in de Grote Kerk. Daarna zijn er optredens van onder andere Bad Mules, Axioma, Festival Surprise Band o.l.v. Clint Baker en Laura Vanr & the Vipertones.