Logo bredavandaag.nl
Baroniespektakel De Zwarte Ruiter. Theater op het veld van Baronie. foto Odyllia Dolne
Baroniespektakel De Zwarte Ruiter. Theater op het veld van Baronie. foto Odyllia Dolne

De Zwarte Ruiter rijdt vier dagen door stadion Baronie

  Cultuur

BLAUWE KEI - Het toneelspektakel De Zwarte Ruiter beleefde donderdagavond zijn primeur in het stadion van VV Baronie. Ook vrijdag, zaterdag en zondag is het stadion nog het toneel van het stuk dat handelt over het leven van Hans Gruijters.


Over deze charmante Brabantse boef, over wiens leven eerder al een film en een televisieserie zijn gemaakt. Lions Breda Host haalde het spektakel naar Breda.

Tijdens het toneelstuk wordt de toeschouwer meegenomen naar het Brabant in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De auto’s en fietsen die over het toneel rijden stammen allen uit die tijd en ook het vakkundig gebouwde decor ademt het Brabant van na de oorlog. Er spelen ongeveer 40 spelers en 6 muzikanten mee.

Het toneelstuk met muziek wordt opgevoerd door Theater ’t Ros. De Zwarte Ruiter was vorig jaar, toen opgevoerd in de Kempen, alle zeven avonden uitverkocht en had daarmee in totaal ruim 2.500 toeschouwers.

De opbrengst van de Zwarte Ruiter gaat naar Stichting Mees, een kleinschalig kinderdagcentrum uit Breda, voor kinderen met een meervoudige handicap.

Kaartjes a €10 zijn te koop bij de VVV en via www.baroniespektakel.nl.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief