Aankomend St. Jooststudente Daisy van der Genugten ontving de Johannes Hendrik Meijerprijs. foto Peter de Vries
Aankomend St. Jooststudente Daisy van der Genugten ontving de Johannes Hendrik Meijerprijs. foto Peter de Vries

Aankomend studente St. Joost wint prijs

Cultuur

BREDA/AMSTERDAM - De 21-jarige Daisy van der Genugten uit Hoorn is tijdens haar diploma-uitreiking op het Mediacollege Amsterdam (Ma) uitgeroepen tot winnares van de Johannes Hendrik Meijerprijs. Van der Genugten gaat komend studiejaar grafische vormgeving studeren bij Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda.

De 21-jarige MBO-scholiere ontving de stimuleringsprijs van 3500 euro als meest veelbelovende student in het grafisch (mbo-)onderwijs. De Johannes Hendrik Meijerprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een talentvolle student op voorwaarde dat de winnaar na de opleiding verder gaat studeren in het grafisch onderwijs.

“Daisy heeft deze prijs gekregen doordat ze het hele jaar een continue hoog niveau vormgeven heeft getoond. Met als absoluut hoogtepunt haar huisstijl en posterontwerp voor de Nes-theaters. Ze heeft een onvermoeibare onderzoeksmethode en bijt zich in een opdracht vast. Haar collegialiteit naar medestudenten toe en haar tomeloze inzet deden de rest”, aldus docent Peter de Vries.

De prijs is vernoemd naar de overleden grafisch ondernemer Hans Meijer, o.a. eigenaar van een drukkerij in Haarlem. De Johannes Hendrik Meijer Stichting beheert het geld dat hij naliet om het grafisch onderwijs te stimuleren.