Afbeelding

Bredase saxofoniste voorgerecht North Sea Jazz

Cultuur

BREDA - De uit Breda afkomstige saxofoniste Naomi Adriaansz en haar band Naomi's Daily Talk treden op tijdens North Sea Round Town. Dit jazz-festival in Rotterdam wordt gezien als opwarmer voor het grote North Sea Jazz waar talenten de kans krijgen om te swingen.

En talentvol is Noami zeker. Ondanks dat Naomi’s Daily Talk nog geen jaar bestaat speelde de band al met succes tijdens het Breda Jazz Festival.

Proficiat met je optreden, voel je je vereerd?
"Ja, absoluut. Ik werd twee maanden geleden gebeld en had bijna zonder overleg met de band ja gezegd! Het leuke is dat we tegenover het Ahoy staan. Alle sterren die daar gaan optreden zien we langs lopen."

Welke sterren zou je graag zelf willen zien?
"Santana wil ik graag zien. Verder heb je nog een Esperanza Spalding en Trombone Shorty natuurlijk. Ja er treden best een aantal grote artiesten op war ik inspiratie uit haal."

Ben je nog extra zenuwachtig nu al die grote sterren langslopen terwijl jij loopt op te treden?
"Ik kan maar beter met mijn ogen dicht gaan spelen hahaha! Nee, het zal wel meevallen.Tegenwoordig ben ik alleen zenuwachtig als ik met grote idolen op het podium sta. Toen ik met Candy Dulfer mocht spelen had ik wel even knikkende knieën."

Jullie zijn een jonge band, voor de mensen die jullie nog niet zo goed kennen wat voor muziek maken jullie?
"We spelen een mix van Jazz, soul en Boekaloe?"

Boekawat?
"Je schrijft Boogaloo. Het is een muziekstijl uit New Orleans waarmee ik helemaal geïnfecteerd ben geraakt tijdens een bezoek aan die stad. Het is hele funky, jazzy, dansbare muziek. We gaan er een mooie tijd van maken!"

Het optreden is van 17u - 20u te zien en horen op het buitenpodium Charlois Greets North Sea Jazz, tegenover Gooilandsingel 10, Rotterdam.