Afbeelding

De Cultuurkantine verhuist naar Oude Vest

Cultuur

BREDA - De Stadsgalerij aan de Oude Vest wordt vanaf 1 augustus het nieuwe onderkomen van stichting De Cultuurkantine. De kunstwerken uit het project Het Dossier 2.0 zijn de afgelopen dagen al verhuisd van de tijdelijke opslag in de Vlaszak naar de nieuwe locatie.

Dossier 2.0 is een project waarbij professionele kunstenaars gekoppeld worden aan kinderen die met jeugdzorg te maken hebben. Samen maken zij dan kunstwerken die de verhalen moeten verbeelden van de kinderen zelf. Dit kan een schilderij zijn of een tekening, maar ook een animatiefilm maken behoort tot de mogelijkheden. De benodigde financiën worden bijeen gebracht door de stichting zelf, diverse jeugdzorgorganisaties, gemeentes en fondsen.

Vorig jaar was de expositie van Dossier 2.0 een enorm succes. Tijdens Cultuurnacht 2013 trokken de kinderkunstwerken maar liefst 800 bezoekers. Ook de toekomstige kunstwerken van Dossier 3.0 zullen een mooie expositieplek krijgen. De werken van Dossier 3.0 zijn namelijk volgend jaar april te zien in het nieuwe NoordBrabants museum in ’s-Hertogenbosch. Verder begint het museum samen met De Cultuurkantine educatief programma rond de tentoonstelling.