Bredase studenten vieren feest voor aanvang van het studiejaar. foto Perry Roovers
Bredase studenten vieren feest voor aanvang van het studiejaar. foto Perry Roovers

HBO Intro Breda: Fiets-in-bios, Paul Veth, Biggi en meer

Cultuur

CENTRUM - De 18e editie van het HBO Intro Festival kent dit jaar een primeur met de Fiets-in-bios op het Kasteelplein. Op 12 september staat daarnaast ook de nodige muziek op het programma met onder andere BIGGI, Bjorn Wolf, Feest DJRuud en Paul Veth.

Het HBO Intro Festival bedacht samen met MOTI en het Huis voor Beeld Cultuur een Fiets-in-Bioscoop. Een heuse drive-in bioscoop op het Kasteelplein waar 12 september om 16:00 uur de Upload cinema film Bad Endings draait. Deze film is een selectie Youtube filmpjes die een (on)gelukkig einde gemeen hebben. Alexander de Vree presenteert, hij is behalve regisseur en acteur de presentator van Upload Cinema Events in Utrecht.

Dit jaar is het onderdeel sport & spel op het HBO Intro Festival uitgebreider dan in voorgaande jaren. Naast de bekende Drakenbootrace van BRESS houdt de KMA een survivalrun over de hindernisbaan op de Trip van Zoutlandtkazerne.

In samenwerking met CDJA Brabant, JD Brabant, DWARS Brabant, Bredase Jongeren Raad & JOVD komt er een ‘babbelbox’ op de Grote Markt. Vertegenwoordigers van jongerenafdelingen van politieke partijen gaan het gesprek aan met studenten over actuele onderwerpen aan de hand van stellingen.

Als gezicht van het HBO Intro Festival zal BIGGI om 17:00 uur openen op de Havermarkt en om 22:00 uur afsluiten op de Grote Markt. Speciaal voor het HBO Intro Festival heeft hij een anthem gemaakt. Met dit nummer zal het HBO Intro Festival een knallend einde hebben. Het complete programma van het festival staat hieronder.

Het HBO Intro Festival is dit jaar gekoppeld aan een goed doel. Het festival zet zich in Breda en Den Bosch in voor oneMen. De organisatie wil hiermee het festival meer zwaarte meegeven. Voorafgaand en tijdens de festivals worden diverse acties georganiseerd om geld op te halen voor oneMen pionier John, die in Oeganda kinderen helpt die hun ouders zijn verloren aan aids.

Het HBO Intro Festival vindt plaats op donderdag 12 september van 15.00 tot 23.00 uur.