Logo bredavandaag.nl
Monumenten bekijken tijdens Open Monumentendag in Breda. foto Thaddeuz
Monumenten bekijken tijdens Open Monumentendag in Breda. foto Thaddeuz

Macht en pracht tijdens Open Monumentendag Breda

  Cultuur

BREDA - Open Monumentendag op zaterdag 14 september staat dit jaar in het teken van Macht & Pracht. Breda geeft een eigen invulling aan dit landelijke thema, met een verwijzing naar ‘Breda Nassaustad’.


Tussen 12.00 en 17.00 uur is er op 35 locaties in de stad van alles te doen en te bekijken. De familieroute ‘Duik in het Duister’ vindt plaats van 19.00 tot 22.00 uur en vindt plaats op Landgoed Wolfslaar.

Andere activiteiten zijn onder meer een optreden van de Band of Liberation& Pipes op de Parade van de KMA. Na deze voorstelling vindt in samenwerking met de stadsbeiaardier een muzikale overdracht plaats naar Breda Barst dat ook dat weekend plaatsvindt. In de Grote Kerk is een eetbaar kunstwerk van machtige personen te bezichtigen, de Sacramentskerk is het podium voor een optreden van het Sacramentskoor en in MOTI vindt een debat plaats over hergebruik van Bredase gebouwen. Er zijn rondleidingen door het gerestaureerde Hoofdkantoor van De Drie Hoefijzers en op Kasteel Bouvigne kunnen bezoekers naar verhalen luisteren of zelf een gedicht schrijven.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief