Logo bredavandaag.nl
Impressie van de grote beurshallen op het Chasséveld. beeld ART2014
Impressie van de grote beurshallen op het Chasséveld. beeld ART2014

Breda krijgt weer grootschalige kunst- en antiekbeurs

  Cultuur

BREDA - Breda krijgt na veertien jaar weer een grootschalige kunst- en antiekbeurs op het Chasséveld. Daarvoor worden twee speciaal voor dit doel gebouwde 11 meter hoge hallen van in totaal 80 x 85 m geplaatst op het terrein. De beurs, ART2014 geheten, vindt plaats van zaterdag 5 tot en met zondag 13 april 2014.


Het is de vijfde editie van deze beurs, die de afgelopen jaren in in Utrecht plaatsvond. “Tijdens de 5e editie in Breda richt de beurs zich niet alleen op Nederlands publiek en deelnemers, maar ook op België”, zo meldt de organisatie.

De exacte plannen voor de beurs worden 7 oktober door organisatie en bestuur gepresenteerd in aanwezigheid van burgemeester Van der Velden en wethouder Cees Meeuwis. Met de komst van de beurs krijgt Breda wederom een aansprekende beurs binnen de stadsgrenzen. Van 1977 tot 1999 werd in het Turfschip, gelegen aan het Chasséveld, de befaamde Kunst- en Antiekbeurs Breda gehouden.

Aan ART2014 wordt deelgenomen door circa 80, met name Nederlandse en Belgische kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst. Belangrijke handelaren in oude schilderkunst, algemeen antiek, Chinese kunst, Art Deco en specialisten op het gebied van klokken, juwelen, prenten en nog veel meer verheugen zich erop hun collecties op ART2014 in Breda te presenteren.

ART2014 is via een coöperatie eigendom van de deelnemende handelaren en galeriehouders. Het bestuur is gekozen uit deelnemers uit de verschillende disciplines.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief