Een vijf meter hoog ei voor  kunstproject Interference: Evilution? reist door de stad. foto Jorgen Janssens
Een vijf meter hoog ei voor kunstproject Interference: Evilution? reist door de stad. foto Jorgen Janssens

5 meter hoog ei landt in Breda

Cultuur

BREDA - Een vijf meter hoog ei maakte vrijdagmiddag een zachte landing op de Veilingkade in Breda. Niet vanuit de ruimte, maar vanaf het Hekven. Daar is het ei in elkaar gezet.

Het vijf meter hoge ei is gemaakt voor het kunstproject Interference: Evilution?, dat van 27 tot en met 29 september duurt. Maker is het beeldend kunstenaarsduo Ina Smits & Victor Engbers. Dit ei wordt onderdeel van een installatie en een performance die het hele weekeinde plaatsvindt: de medewerkers van Egg Alliance zullen het ei namens de gehele mensheid bewaken.

In dit project werkten Ina Smits & Victor Engbers samen met de Carnavalsvereniging De Meikevers. “Dankzij hun expertise op het gebied van carnavalswagens was het mogelijk om het ei in slechts korte tijd te maken”, aldus de kunstenaars.

Interference: Evilution? begint om 20.00 uur op de Veilingkade in Breda (het Mammoetterrein, nabij Belcrum Beach). Het festival/ kunstproject duurt tot en met zondag 29 september. Naast beeldende kunst van diverse kunstenaars zijn er ook lezingen en films.